Vacatures en stage

Op deze pagina vindt u een overzicht van de actuele vacatures bij Impuls, Alcander en Welzijnsgroep. Verder biedt Alcander elk jaar weer stagemogelijkheden voor vele studenten. De mogelijkheden variëren van oriënterende stages, beroepsgerichte stages en beroepsopleidende stages tot blok- en lintstages. Ook afstuderen bij Alcander hoort tot de mogelijkheden. Genoeg kansen dus!

Vacatures

Jeugdconsulenten meervoudige problematiek

36 uur per week (deeltijd is bespreekbaar)

JENS biedt vanaf 1 januari 2019 in opdracht van de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal preventieve en ambulante jeugdhulp. JENS is een coöperatie van 7 zorg- en welzijnsorganisaties: Alcander, Koraal, MeanderGroep, Mondriaan, Radar, Welsun en XONAR. Daarnaast werken wij samen met ruim 60 andere aanbieders. Deze organisaties werken allemaal vanuit de noemer JENS. Wij vullen elkaar aan en bundelen onze expertise in de ondersteuning, hulp en behandeling aan jeugdigen en hun gezinnen.

We geloven in de gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze kinderen veilig en gezond te laten opgroeien, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen voor een fijne en stabiele toekomst. Daarom doen wij het samen, met de kinderen en jongeren, hun ouders, buurt en school. Wij ondersteunen en helpen jeugdigen zoveel mogelijk in de eigen omgeving om problemen snel te signaleren en duurzame oplossingen te realiseren. Als dat nodig is, bieden wij ambulante begeleiding, behandeling en diagnostiek, dichtbij en integraal. Onze hulp is zo licht en gewoon als mogelijk maar direct intensief indien nodig. Het motto van JENS is ‘Samen anders doen’. Daarom zoeken wij de verbinding met organisaties en belanghebbenden in de buurt. De kernwaarden van JENS zijn: speels, eigenwijs en stoer.

Functies: Jeugdconsulent meervoudige problematiek, in dienst bij Alcander, werkzaam bij JENS.
Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk november
Aanstelling:  een contract voor de duur van één jaar met de intentie tot verlenging, als we allebei tevreden zijn.
Salaris: Een aantrekkelijk salaris dat valt in schaal 8 van de CAO Sociaal Werk

Lees hier de hele vacature

Solliciteren?

Ben je net zo enthousiast geworden over deze vacature als wij? Stuur dan je cv en motivatie vóór 16 oktober 2023 naar Saskia Maas (hr@welzijnsgroep.nl). Reserveer alvast vrijdag 20 oktober in je agenda. Dan vinden namelijk de gesprekken plaats.

Twijfel je nog of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Carina Heugen (045 – 560 25 75), Raf Tournel (tot 14-9), gebiedsmanager (06 – 20 452 763) of Soei Peters, gedragswetenschapper (06 – 20 161 239).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Ooievaarsmoeder

Elk kind heeft recht op een gezonde en kansrijke start. Ooievaarsmoeders kunnen hierin een heel belangrijke ondersteuning bieden tijdens de zwangerschap of tijdens de eerste twee levensjaren van het kindje.

Wat is een Ooievaarsmoeder

 • Een Ooievaarsmoeder is een moeder die zich inzet voor een ander (aanstaande) moeder.
 • Ze is een ervaringsdeskundige die haar krachten en kwaliteiten inzet voor een andere jonge moeder of jonge vader.

Wat doet een Ooievaarsmoeder

 • Ze verbindt jonge ouders aan elkaar middels de Sjpruutcafés en is een aanspreekpunt voor jonge ouders wanneer het gaat om praktische informatie.
 • Ze onderhoudt contact met moeder wanneer er vraag is naar hulp.
 • Een Ooievaarsmoeder ondersteunt, stimuleert, inspireert en motiveert jonge moeders

Taken:

 • Sociale ondersteuning voor moeders;
 • Begeleiding naar het consultatiebureau of naar de verloskundige;
 • Verbinding maken met Sjpruut activiteiten;
 • Verbinding ouders naar jeugdconsulent als nodig;
 • Ondersteunen wanneer er vraag is naar een sociaal netwerk;
 • Sociaal maatje zijn voor de jonge moeder;
 • Tips aanbieden over activiteiten voor het jonge kind en de ouders in de omgeving;
 • Neemt deel aan acties die Ooievaarsmoeders 4x per jaar uitzetten voor een goed doel in Parkstad gericht op het jonge(ongeboren) kind tot 2 jaar.

Lijkt het je leuk om Ooievaarsmoeder te zijn? Neem dan gerust contact op met:

Annika Wodzik tel: 06-18817036 of email: awodzik@alcander.nl


Alcander maakt onderdeel uit van de coöperatie JENS. Kijk ook eens op de website van JENS voor vacatures.


Open sollicitatie

Wilt u een open sollicitatie sturen? Stuur dan uw brief met CV naar mevrouw Saskia Maas, Personeelsfunctionaris:

 • Alcander
  T.a.v. mevrouw S. Maas
  Postbus 271
  6400 AG Heerlen

Stages

Wij bieden stages op alle gebieden in het sociaal domein. Vooral in het jeugd- en jongerenwerk en bij opvoedingsondersteuning hebben we regelmatig plaats. Het afgelopen jaar hebben weer heel wat stagiaires een plek gevonden bij Alcander. Ga jij dit jaar bij ons aan de slag?

Aanmelden

We hebben contacten met verschillende scholen, waardoor je vaak al via je school met ons in contact komt. Je kunt natuurlijk ook zelf even contact met ons opnemen om te vragen of er nog een stageplaats open staat.  Je kunt een mail sturen naar de stage-afdeling van onze organisatie of telefonisch contact opnemen: (045) 560 25 25.