» Nieuws

Nieuws

De laatste nieuwsberichten van Alcander. U kunt reageren door het formulier onder een nieuwsbericht in te vullen. Ook kunt u de berichten delen op sociale media, zoals Facebook, of via e-mail versturen als u denkt dat het bericht voor iemand anders interessant kan zijn.

Gunning basishulp jeugd voor Heerlen, Landgraaf en Voerendaal

6 september 2018 / Geen reacties

Wij zijn trots dat de coöperatie van Alcander met Koraal, Meander, Mondriaan, Radar, XONAR en Welsun, is gegund in de aanbesteding van de basishulp jeugd in Heerlen, Landgraaf en Voerendaal.

Lees verder »

Opening eerste Buurtpunt in gemeente Heerlen – ontwikkeld voor en door inwoners in de buurt

26 juni 2018 / Geen reacties

Ideeën om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren? Iemand nodig die mee helpt met boodschappen doen? Een leuke workshop volgen? Of zijn er zorgen om de buren? In de gemeente Heerlen vinden we het belangrijk dat mensen voor elkaar zorgen, met of zonder hulp van professionele organisaties. We vinden het ook belangrijk dat buurtbewoners […]

Lees verder »

Kick off Aan de slag Heerlen

17 juli 2017 / Geen reacties

Op een lichtbewolkte dag, waar de zon zich toch geregeld liet zien, werd de Kick-off van Aan de slag Heerlen gevierd. Aan de slag Heerlen is een samenwerking tussen Alcander, gemeente Heerlen, COA, POVL en Pharos, waarbij asielzoekers en statushouders in de opvang worden begeleid naar vrijwilligerswerk. Het vrijwilligerswerk levert o.a. een bijdrage aan het […]

Lees verder »

Hoe herken je kindermishandeling of huiselijk geweld?

10 juli 2017 / Geen reacties

Het is mooi weer en je besluit na je werk naar huis te wandelen. Onderweg kom je langs de basisschool, waar dat jongetje van enkele deuren verder op de stoep zit.

Lees verder »

Kindermishandeling gaat vaak van generatie op generatie

23 mei 2017 / Geen reacties

Toen Danielle zwanger was, wist ze zeker dat haar kind wél een liefdevolle opvoeding zou krijgen.

Lees verder »

Wehelpen.nl

23 mei 2017 / Geen reacties

Met wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of aangeven waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website tijdelijk of wat langer zorgen voor een ander. Aanmelden is gemakkelijk: je hebt alleen een e-mailadres nodig, waarna je een aantal gegevens invult […]

Lees verder »

Je ziet het gewoon als er iets aan de hand is.

13 april 2017 / Geen reacties

In het laagdrempelig signaleren van problemen kan een conciërge – de ogen en oren van de school – een belangrijke rol spelen.

Lees verder »

Het Jan Linders fonds steunt The Flash

6 april 2017 / Geen reacties

In 2013 heeft Jan Linders het Jan Linders Fonds opgericht. Een fonds dat lokale goede doelen steunt. Dit jaar heeft Jan Linders aan de Bautscherweg in Heerlen onze jongerenlocatie The Flash uitgeroepen tot goede doel van het jaar.

Lees verder »

Veilig thuis kindermishandeling

Gelukkig greep de school van mijn kinderen wel in

17 maart 2017 / Geen reacties

De handafdruk van de moeder van Victoria Heart* stond nog vers op haar wang, maar de schooljuf greep 30 jaar geleden niet in. De school waar haar kinderen op zitten, handelde wel en maakte een melding bij Veilig Thuis omdat hun vader ze sloeg. Heart vocht zich een weg uit een generaties lang familiepatroon: kindermishandeling.

Lees verder »

Alcander Heerlen © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab