» Nieuws » Kick off Aan de slag Heerlen

Kick off Aan de slag Heerlen

Op een lichtbewolkte dag, waar de zon zich toch geregeld liet zien, werd de Kick-off van Aan de slag Heerlen gevierd. Aan de slag Heerlen is een samenwerking tussen Alcander, gemeente Heerlen, COA, POVL en Pharos, waarbij asielzoekers en statushouders in de opvang worden begeleid naar vrijwilligerswerk. Het vrijwilligerswerk levert o.a. een bijdrage aan het […]

Op een lichtbewolkte dag, waar de zon zich toch geregeld liet zien, werd de Kick-off van Aan de slag Heerlen gevierd.

Aan de slag Heerlen is een samenwerking tussen Alcander, gemeente Heerlen, COA, POVL en Pharos, waarbij asielzoekers en statushouders in de opvang worden begeleid naar vrijwilligerswerk. Het vrijwilligerswerk levert o.a. een bijdrage aan het leren van de Nederlandse taal, het verbreden van het sociale netwerk en het verbeteren van de integratie door een snelle aansluiting met de Nederlandse samenleving.

De Kick-off werd afgetrapt door wethouder Van Zutphen, waarin hij aangaf dat meedoen in een vroeg stadium belangrijk is voor de mens en zijn integratie. Hij bedankte alle deelnemers voor de geweldige inzet.

Michael Aan de slagMichael, bewoner van het Azc, vindt het super om bezig te zijn en mensen te leren kennen. Het helpt hem zijn taal te verbeteren en hij vindt dat alle bewoners van het Azc mee zouden moeten doen aan dit project.

Micho Drinjakovic, eigenaar van het Paardenparadijs en één van de partijen waar vrijwilligers van het Azc actief zijn, is heel dankbaar voor de samenwerking en zegt hierover: “Ik heb er geen woorden voor”.

De vele genodigden en geïnteresseerden kregen uitleg over het project door Ursela van Dijk van Pharos en er was de mogelijkheid om onder het genot van hapjes en drankjes, gemaakt en geserveerd door bewoners van het Azc, te zien aan welke projecten er al gewerkt is door de vrijwilligers.

Wil je meer informatie over Aan de slag Heerlen, ben je bereid om een groepje mensen te begeleiden in het vrijwilligerswerk of werk je bij een organisatie of vereniging en denk je een leuke klus te hebben? Neem dan eens contact op met Jeroen Hoovers, projectleider Aan de slag Heerlen, via 0610558798 of jhoovers@alcander.nl

IMG_8661_resized IMG-20170630-WA0066


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Alcander Heerlen © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab