» Ik zoek hulp » Hulp bij stress » Spanning en stress

Spanning en stress

Iedereen beleeft zo nu en dan momenten van stress. Dit is normaal gesproken geen probleem en hoort bij het leven. Wanneer je teveel stress hebt kun je echter overspannen raken en hard op weg zijn naar een burn-out. Het proces naar een burn-out verloopt heel geleidelijk, en helaas zien slachtoffers dit pas te laat in.

Informatie over spanning en stress

Als je last hebt van spanning of stress, is er eigenlijk nog niet zo heel veel aan de hand. Situaties van stress wisselen zich af met fasen van ontspanning. De stress zorgt ervoor dat de bloeddruk omhoog gaat en de hartslag stijgt. Je functioneert optimaal en haalt het maximale uit jezelf! Het lichaam herstelt zich volledig in de fasen van ontspanning.

Wanneer de stress iets te lang duurt geeft het lichaam subtiele symptomen. Deze symptomen beperken zich tot lichte hoofdpijn, stemmingswisselingen, een opgejaagd gevoel en zo nu en dan wellicht een slechte nacht. Voor de meesten van ons is het onvermijdelijk dat je vaak in deze fase terechtkomt. Wanneer het herstel echter regelmatig en volledig plaatsvindt zal je hier niet overspannen van raken.


Tips bij spanning en stress

De belangrijkste tip die we bij stress kunnen geven is: wacht niet langer, en neem contact op met je huisarts!

Herken je de symptomen die stress beschrijven, neem dan contact op met Alcander. Samen met je contactpersoon bekijken we of er een groepsaanbod is of kan komen met een training die je kunt volgen, of dat je individuele begeleiding kunt krijgen.


Hulp bij spanning en stress

Volg een van onze trainingen

U kunt natuurlijk altijd overwegen een van onze trainingen te volgen. Alcander heeft een breed aanbod van trainingen, zowel individueel als in groepsverband te volgen. Elke training wordt gegeven door een deskundige professional. U vindt vast een training die bij u past!

Training Gelukskunde

Gelukkige mensen voelen zich prettiger, zijn prettiger gezelschap, leren sneller, zijn gezonder en leven langer. Maar is geluk niet iets wat je overkomt? Waar je zelf geen invloed op hebt? Nee, want er is steeds meer bekend over wat geluksfactoren zijn én wat u zelf kunt doen om gelukkiger en succesvoller te zijn. Zo gek is een cursus Gelukskunde dus helemaal niet. De cursus, die bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur, is bedoeld voor vrouwen die samen met andere vrouwen inzicht willen krijgen in hun eigen mogelijkheden om meer positiviteit, tevredenheid en rust in hun leven te brengen.

Training Support@home

Uw gezin staat onder druk door allerlei spanningen. Het opvoeden van kind(eren) valt daardoor zwaar. Het regelen van praktische zaken schiet erbij in. Tijdens zo’n periode kan een maatje van Support@home een welkome ondersteuning voor u zijn. Support@home richt zich op gezinnen met kinderen van 0 – 12 jaar die voor een bepaalde periode ondersteuning kunnen gebruiken. Misschien heeft u het gevoel dat u er alleen voor staat. Support@home helpt u dan om te voorkomen dat kleine problemen in uw gezin uitgroeien tot grote problemen. Een maatje van Support@home ondersteunt u en uw gezin voor langere tijd. U geeft zelf aan waar u graag hulp bij wilt hebben.

Training Piep zei de muis

De training Piep zei de muis is bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar, die extra steun nodig hebben omdat er thuis of in hun omgeving veel stress en spanningen zijn. Soms weten kinderen zich geen raad met bepaalde situaties. U kunt daarbij denken aan een ouder die ernstig ziek of depressief is, ouders die gaan scheiden, als er veel ruzie of geweld is in het gezin, er overlijdt iemand of een broertje of zusje is ernstig ziek. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten praat Piep de muis, een handpop, over alles wat hij meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen met hem een oplossing te bedenken voor zijn probleem. Naast de bijeenkomsten voor de kinderen zijn er ook vijf bijeenkomsten voor ouders.

Neem gerust contact met ons op

U kunt altijd contact met ons opnemen. Zelfs anoniem. Samen bekijken we hoe we uw probleem kunnen oplossen. Wil je anoniem blijven, of zo snel mogelijk geholpen worden? Maak dan gebruik van onze e-mailhulp. Heeft u liever persoonlijk contact? Dan kunt u ook gewoon een afspraak maken. We helpen u dan graag op één van onze locaties.

E-mailhulp

Via e-mail kun je anoniem blijven of zo snel mogelijk geholpen worden. Stuur ons een e-mail en je krijgt binnen drie werkdagen antwoord van een professional.
E-mail

Spreekuren

Soms is het fijn om met iemand te praten. Gewoon met elkaar aan tafel. Als je dat wilt, kun je naar een van onze spreekuren komen. Maak een afspraak via het hoofdkantoor.

Afspraak

Alcander Heerlen © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab