» Ik zoek hulp » Hulp bij stress » Burn out

Burn out

De burn-out fase is voorbehouden aan de echte doorzetters: je bent overspannen geweest, maar je hebt nog niet genoeg geleerd. Je hebt alle lichamelijke en psychische symptomen maanden of zelfs jaren genegeerd. Het lichaam is geestelijk en lichamelijk uitgeput. Er is nu geen keuze meer. Je geest en lichaam functioneren niet meer.

Informatie over burn out

De klachten zijn niet meer te negeren en gaan je leven steeds meer beheersen. De eerder genoemde symptomen zijn nadrukkelijk aanwezig. Vaak zorgen één of meerdere van de volgende hoofdsymptomen ervoor dat goed functioneren niet meer mogelijk is.

  • Angst- en paniekklachten
  • Extreem gevoel van uitputting
  • Extreem gevoelig voor prikkels

Ondanks de lange aanloop naar een burn-out komt deze toch vaak onverwacht en van de ene op andere dag kun je niets meer. Soms is het zelfs zo extreem dat mensen ineens zo verward zijn dat ze niet meer zelf thuis kunnen komen of zelfs letterlijk instorten. Het lichaam heeft al maanden en soms zelfs jaren subtiele signalen gegeven. Deze zijn structureel door jou genegeerd en daarom geeft het lichaam nu signalen die niet meer te negeren zijn. Hoe belangrijk je taken in het dagelijkse leven ook zijn. Nu zul je aan de slag moeten met je burn-out én met jezelf. Er is geen andere weg meer. Het zal een zware en lange strijd worden, maar in de meeste gevallen zul je herstellen en er als een sterker en wijzer mens uitkomen. Schroom niet om medicatie te gebruiken om deze situatie te verlichten. Je bent echt niet de eerste die met dit soort klachten bij de dokter komt en de meest ernstige symptomen zijn prima op te vangen of te verlichten.

 


Tips bij burn out

De belangrijkste tip die we je kunnen geven: neem contact op met je huisarts!

Maak je burn out ook bespreekbaar met je Arbo-/bedrijfsarts, om problemen met de werkgever te voorkomen.

Herken je de symptomen die een burn out beschrijven, neem dan contact op met Alcander. Samen met je contactpersoon bekijken we of er een groepsaanbod is of kan komen met een training die je kunt volgen, of dat je individuele begeleiding kunt krijgen.

 


Hulp bij burn out

Volg een van onze trainingen

U kunt natuurlijk altijd overwegen een van onze trainingen te volgen. Alcander heeft een breed aanbod van trainingen, zowel individueel als in groepsverband te volgen. Elke training wordt gegeven door een deskundige professional. U vindt vast een training die bij u past!

Training Support@home

Uw gezin staat onder druk door allerlei spanningen. Het opvoeden van kind(eren) valt daardoor zwaar. Het regelen van praktische zaken schiet erbij in. Tijdens zo’n periode kan een maatje van Support@home een welkome ondersteuning voor u zijn. Support@home richt zich op gezinnen met kinderen van 0 – 12 jaar die voor een bepaalde periode ondersteuning kunnen gebruiken. Misschien heeft u het gevoel dat u er alleen voor staat. Support@home helpt u dan om te voorkomen dat kleine problemen in uw gezin uitgroeien tot grote problemen. Een maatje van Support@home ondersteunt u en uw gezin voor langere tijd. U geeft zelf aan waar u graag hulp bij wilt hebben.

Training Piep zei de muis

De training Piep zei de muis is bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar, die extra steun nodig hebben omdat er thuis of in hun omgeving veel stress en spanningen zijn. Soms weten kinderen zich geen raad met bepaalde situaties. U kunt daarbij denken aan een ouder die ernstig ziek of depressief is, ouders die gaan scheiden, als er veel ruzie of geweld is in het gezin, er overlijdt iemand of een broertje of zusje is ernstig ziek. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten praat Piep de muis, een handpop, over alles wat hij meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen met hem een oplossing te bedenken voor zijn probleem. Naast de bijeenkomsten voor de kinderen zijn er ook vijf bijeenkomsten voor ouders.

Neem gerust contact met ons op

U kunt altijd contact met ons opnemen. Zelfs anoniem. Samen bekijken we hoe we uw probleem kunnen oplossen. Wil je anoniem blijven, of zo snel mogelijk geholpen worden? Maak dan gebruik van onze e-mailhulp. Heeft u liever persoonlijk contact? Dan kunt u ook gewoon een afspraak maken. We helpen u dan graag op één van onze locaties.

E-mailhulp

Via e-mail kun je anoniem blijven of zo snel mogelijk geholpen worden. Stuur ons een e-mail en je krijgt binnen drie werkdagen antwoord van een professional.
E-mail

Spreekuren

Soms is het fijn om met iemand te praten. Gewoon met elkaar aan tafel. Als je dat wilt, kun je naar een van onze spreekuren komen. Maak een afspraak via het hoofdkantoor.

Afspraak

Alcander Heerlen © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab