» Ik zoek hulp » Hulp bij stress

Hulp bij stress

Stress betekent spanning. Het zorgt ervoor dat iemand wegrent als hij achterna wordt gezeten, of op scherp staat als hij iets moeilijks moet doen. Als de dreiging of moeilijke klus voorbij is, keert het lichaam terug naar zijn gewone staat: opluchting. Langdurige stress is ongezond. Er kunnen dan lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan.

Veelgestelde vragen

Ik zit al een tijd in een dip, is dat gevaarlijk?

Dit is een belangrijk moment. Je gaat namelijk merken dat je jezelf door de stress aan het slopen bent. Er is sprake van overspannenheid en een burn-out ligt op de loer. Radicaal ingrijpen in deze fase kan heel veel ellende voorkomen. Dit kan inhouden dat je misschien tijdelijk minder moet gaan werken of op een andere manier de stress vermindert. In deze fase moet je structurele veranderingen in je gedrag aanbrengen om de dagelijkse stress te verminderen. Het is belangrijk om te weten dat je dit niet alleen kunt. Zoek hulp bij de ARBO, een psycholoog, lees relevante boeken of bekijk websites. Het vergt namelijk een complete omschakeling in het denken. Als je dit alleen zou kunnen dan was je niet in deze situatie beland.

Het gevaar van stress

E-mailhulp

Ook als onze chatmedewerkers niet online zijn, kun je met je vragen bij ons terecht. Stuur ons een e-mail en je krijgt binnen drie werkdagen antwoord van een professional.

E-mail

Spreekuren

Soms is het fijn om met iemand te praten. Gewoon met elkaar aan tafel. Als je dat wilt, kun je naar een van onze spreekuren komen. Maak een afspraak via het hoofdkantoor.

Afspraak

Alcander Heerlen © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab