» Ik zoek hulp » Senioren

Senioren

Gezond oud worden willen we allemaal graag. Maar wat als een en ander wat moeilijker gaat? Bijvoorbeeld qua mobiliteit of eenzaamheid? Hoe word je gezond ouder of waar kun je met vragen over ouder worden terecht?

Als mensen ouder worden, vermindert in het algemeen ook spierkracht en mobiliteit. Dat kun je laten gebeuren, maar je kunt er ook actief iets aan doen. Alcander heeft een ruim aanbod aan beweeggroepen, waar je als senior in groepsverband aan kunt deelnemen. In de brochure ‘Senioractief’ hebben wij, naast ander aanbod, deze beweeggroepen voor je per buurt en stadsdeel weergegeven. Blader eens door deze brochure en kijk of er een leuke beweegactiviteit voor je tussen zit !

Sociaal contact is voor senioren van groot belang om te kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Elkaar ontmoeten of deelnemen aan activiteiten bevordert dit sociaal contact. Waar kun je terecht voor inloop- en ontmoetingsactiviteiten bij jou in de buurt? Is er iets leuks te doen in mijn buurt? Alcander maakt deel uit van Heerlen STAND-BY! en heeft in elke buurt buurtpunten waar men kan binnenlopen voor informatie, gezelligheid en ontmoeting of gewoon alleen voor een kopje koffie of thee. Vind deze buurtpunten via de website van Heerlen STAND-BY!.

Helaas is eenzaamheid een veel voorkomend probleem bij senioren. Het verlies van dierbaren om je heen kan leiden tot sociaal isolement. Waar kunt u terecht als u eenzaam bent of als u zich eenzaam voelt? Zijn er lotgenoten waar u kunt aankloppen voor een luisterend oor? Wat kunt u zelf doen aan eenzaamheid? Alcander kan je hierbij helpen. Door je te attenderen op mogelijkheden voor ontmoeting bij jou in de buurt bijvoorbeeld.

 

Alcander Heerlen © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab