» Ik zoek hulp » Hulp bij relaties » Breuk of scheiding

Breuk of scheiding

Als relatieproblemen te lang aanhouden en niet met professionele begeleiding kunnen worden opgelost, is een relatiebreuk of scheiding de enige oplossing. Uiteindelijk leidt dat vaak tot opluchting. Maar daarvoor is het eerst nodig om door een heftig, vaak emotioneel proces te gaan.

Informatie over breuk of scheiding

Of je samenwoont of getrouwd bent, bij een breuk of scheiding zullen, naast de verschillende emoties zoals o.a verdriet , teleurstelling, boosheid, en misschien ook opluchting, heel wat zaken geregeld moeten worden. Denk hierbij aan feitelijke, juridische, financiële en fiscale zaken.

Als er kinderen zijn, zal er ook een goede omgangsregeling voor de kinderen geregeld moeten worden. Anders kunnen kinderen in een loyaliteitsconflict terecht komen.

Belangrijk is dat je een scheiding ook kunt zien als een nieuwe kans om opnieuw te starten en je te richten op wat jij belangrijk vindt in het leven.

 


Tips bij breuk of scheiding

Je kunt informatie vinden op de volgende websites:

 


Hulp bij breuk of scheiding

Volg een van onze trainingen

U kunt natuurlijk altijd overwegen een van onze trainingen te volgen. Alcander heeft een breed aanbod van trainingen, zowel individueel als in groepsverband te volgen. Elke training wordt gegeven door een deskundige professional. U vindt vast een training die bij u past!

Training Eigen kracht

Als deelnemer aan de training Eigen kracht gaat u, samen met de andere deelnemers, uw eigen hulpvraag onderzoeken. Daarna gaat u bekijken wat uw eigen mogelijkheden zijn om uw probleem op te lossen en wie u daar eventueel bij kan helpen. U leert gebruik te maken van uw eigen kracht en leert om met meer afstand naar uw problemen te kijken.

Training Gelukskunde

Gelukkige mensen voelen zich prettiger, zijn prettiger gezelschap, leren sneller, zijn gezonder en leven langer. Maar is geluk niet iets wat je overkomt? Waar je zelf geen invloed op hebt? Nee, want er is steeds meer bekend over wat geluksfactoren zijn én wat u zelf kunt doen om gelukkiger en succesvoller te zijn. Zo gek is een cursus Gelukskunde dus helemaal niet. De cursus, die bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur, is bedoeld voor vrouwen die samen met andere vrouwen inzicht willen krijgen in hun eigen mogelijkheden om meer positiviteit, tevredenheid en rust in hun leven te brengen.

Training Let op de kleintjes

Geweld in het gezin heeft grote gevolgen voor kinderen. Met de training Let op de kleintjes helpen we kinderen om geweld in het gezin te verwerken. Daarnaast proberen we te voorkomen dat zij nu of later geweld gaan gebruiken of zelf slachtoffer worden van geweld in relaties. De training is bedoeld voor kinderen van 6-12 jaar die getuige zijn (geweest) van geweld tussen hun ouders. Het is moeilijk en pijnlijk getuige te zijn van dit geweld. Kinderen kunnen zich angstig, verward, eenzaam en ongelukkig voelen. Ook verliezen ze vaak hun concentratie waardoor bijvoorbeeld schoolprestaties teruglopen. Sommige kinderen laten niets merken en praten niet over hun situatie.

Training Budgetcoaching

Heeft u problemen met het op orde houden van uw administratie? Of komt u aan het einde van de maand niet uit met uw inkomen? Maakt u enveloppen niet meer open en is uw administratie onoverzichtelijk? Heeft u geen overzicht over uw inkomsten en uitgaven? Dan kan Budgetcoaching uitkomst bieden. Onze deskundige budgetscoaches helpen u graag op weg! Meld je aan voor Budgetcoaching via www.shmparkstad.nl

Training Jonge moedergroep

Ben je tussen de 17 en 27 jaar en ben je moeder of wordt je dat binnenkort? En wil je andere jonge moeders leren kennen, praten over de leuke en minder leuke kanten van het moederschap, meer weten over opvoeding, huisvesting, financiën, relaties, vrije tijd, scholing en werk, creatief en ontspannen bezig zijn. Dan is de Jonge moedergroep iets voor jou!

Neem gerust contact met ons op

U kunt altijd contact met ons opnemen. Zelfs anoniem. Samen bekijken we hoe we uw probleem kunnen oplossen. Wil je anoniem blijven, of zo snel mogelijk geholpen worden? Maak dan gebruik van onze e-mailhulp. Heeft u liever persoonlijk contact? Dan kunt u ook gewoon een afspraak maken. We helpen u dan graag op één van onze locaties.

E-mailhulp

Via e-mail kun je anoniem blijven of zo snel mogelijk geholpen worden. Stuur ons een e-mail en je krijgt binnen drie werkdagen antwoord van een professional.
E-mail

Spreekuren

Soms is het fijn om met iemand te praten. Gewoon met elkaar aan tafel. Als je dat wilt, kun je naar een van onze spreekuren komen. Maak een afspraak via het hoofdkantoor.

Afspraak

Alcander Heerlen © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab