» Ik zoek hulp » Hulp bij opvoeden

Hulp bij opvoeden

Veel ouders hebben wel eens zorgen of vragen over de opvoeding. Bijvoorbeeld bij ongehoorzaamheid, agressief gedrag, emotionele problemen, gebrek aan zelfvertrouwen en weerbaarheid, slechte schoolprestaties, enzovoort. Het is dan ook helemaal niet gek om daarbij wat ondersteuning te zoeken.

Belangrijkste thema's

Veelgestelde vragen

Mijn zoon gebruikt wiet, waar meld ik me?

Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken met iemand van onze afdeling Opvoedingsondersteuning. Bij hem of haar kun je je verhaal kwijt, en samen gaan we kijken welke volgende stappen moeten worden ondernomen. Alcander biedt zelf ondersteuning, maar indien nodig zullen we je verwijzen. Bijvoorbeeld naar Jellinek of Mondriaan.

Mijn kind plast in bed, wat moet ik doen?

Het is geen vreemd verschijnsel als je kind nog in bed plast. Leuk is uiteraard anders. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je kind nog in bed plast. Dit kan namelijk een lichamelijke oorzaak hebben of een psyschische. Wij vragen daarom altijd sinds wanneer hij dit doet. Wanneer gebeurt het vaker. Hoe zit de thuissituatie in elkaar. Zjn er bijzondere omstandigheden waarin dit gebeurt of waarin dit is gestart, etc. Soms is het bijvoorbeeld gewoon de spanning dat hij naar school gaat! Hoe bereid je iemand dan voor. Samen kijken we hoe we dit kunnen aanpakken en krijg je advies en tips hiermee om te gaan. We checken ook altijd of het een lichamelijke oorzaak heeft en dan is een afspraak bij de jeugdarts de makkelijkste oplossing.

Ik heb een slechte eter, hoe los ik dit op?

Je neemt alle tijd en moeite om iets lekkers op tafel te zetten, en dan eet je kind het niet. Een verschijnsel waar veel ouders last van hebben en wat heel vermoeiend kan zijn. Elke keer weer die strijd aan tafel. En eigenlijk maak je je zorgen dat je kind te weinig binnenkrijgt. Samen gaan wij kijken hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan samen boodschappen doen, vervolgens samen koken en dan samen eten. Je hebt hier heel leuke manieren voor om dit te organiseren en uit te voeren. Er zijn een heleboel manieren hoe je dit kan oppakken en graag helpen wij je hierbij. Schroom je niet en bel ons op!

Opvoeden en opgroeien

E-mailhulp

Ook als onze chatmedewerkers niet online zijn, kun je met je vragen bij ons terecht. Stuur ons een e-mail en je krijgt binnen drie werkdagen antwoord van een professional.

E-mail

Spreekuren

Soms is het fijn om met iemand te praten. Gewoon met elkaar aan tafel. Als je dat wilt, kun je naar een van onze spreekuren komen. Maak een afspraak via het hoofdkantoor.

Afspraak

Alcander Heerlen © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab