» Ik zoek hulp » Hulp bij geldzaken » Ordenen administratie

Ordenen administratie

Wanneer je veel ongeopende post thuis hebt dan kan het veel van jezelf vragen om de post te openen, te begrijpen, te sorteren en die papieren die niet belangrijk zijn weg te gooien. Bedenk voor jezelf goed dat een chaotische administratie er op de lange termijn voor zorgt dat je veel stress ervaart.

Informatie over ordenen administratie

Als je de post lange tijd niet meer ordent, weet je op geen gegeven moment niet meer waar je moet beginnen. Dat veroorzaakt stress. Wanneer de post goed geordend wordt hoef je niet meer je hele huis te doorzoeken, en zo voorkom je dat je je gespannen gaat voelen.

Belangrijk is het dat je de post door middel van het doorlopen van een aantal stappen gaat ordenen. Het vraagt namelijk nogal wat tijd en werk voor jeuzelf om hiermee te beginnen, maar uiteindelijk zal je jezelf zeker dankbaar zijn voor alle moeite die je genomen hebt om zo goed voor jezelf te zorgen.

 


Tips bij ordenen administratie

Openen nieuwe post

Om je achterstand niet groter te maken, begin je met het open maken van alle nieuwe post die binnen komt. Zorg dat je dat doet op een moment dat je er even tijd voor hebt, al is het maar een kwartiertje. Maak je post nooit staand open, in vliegende haast, terwijl je geen tijd hebt om er iets mee te doen!

Na opening doorloop je de volgende stappen:

Wegwerken oude post

Er zijn een aantal stappen nodig om achterstallige post weg te werken:

Aandachtspunten voor achiveren

Zowel nieuwe als oude post moet worden gearchiveerd, bijvoorbeeld in een klapper. Enkele aandachtspunten die ervoor zorgen dat je hierbij het overzicht houdt:

Gebruik een kasboek

Je geeft je geld vaak ongemerkt uit aan kleine dingen. Door het bijhouden van een kasboek krijg je weer overzicht en inzicht in je geldzaken. Schrijf je op waar je geld aan uitgeeft? Dan krijg je grip op je geld.

Een kasboek is een hulpmiddel hiervoor. Een kasboek is snel gemaakt en helemaal niet ingewikkeld. Gebruik een papieren schrift of maak een digitaal kasboek aan. Dit kan bijvoorbeeld met een programma zoals Excel. Op de website van het Nibud leer je snel en eenvoudig hoe je zelf een kasboek maakt.

Maak een maandbegroting

Een begroting is een overzicht van je inkomsten en uitgaven. Het geeft duidelijkheid over hoe je je geld kunt besteden. Een begroting is altijd uniek en persoonlijk. Iedereen maakt andere keuzes en heeft andere wensen.

Er zijn dure en goedkope maanden. En maanden waarin je juist meer of minder geld hebt. Zo is december is vaak een dure maand. En in mei krijgen veel mensen vakantiegeld. Dit geld kun je gebruiken om een dure maand te compenseren. Ga zelf aan de slag met het maken van een begroting.

 


Hulp bij ordenen administratie

Volg een van onze trainingen

U kunt natuurlijk altijd overwegen een van onze trainingen te volgen. Alcander heeft een breed aanbod van trainingen, zowel individueel als in groepsverband te volgen. Elke training wordt gegeven door een deskundige professional. U vindt vast een training die bij u past!

Training Budgetcoaching

Heeft u problemen met het op orde houden van uw administratie? Of komt u aan het einde van de maand niet uit met uw inkomen? Maakt u enveloppen niet meer open en is uw administratie onoverzichtelijk? Heeft u geen overzicht over uw inkomsten en uitgaven? Dan kan Budgetcoaching uitkomst bieden. Onze deskundige budgetscoaches helpen u graag op weg! Meld je aan voor Budgetcoaching via www.shmparkstad.nl

Training Meer doen met minder poen

Een euro kun je maar één keer uitgeven. Veel mensen die rond moeten komen van een klein budget vinden het lastig om de juiste keuzes te maken. Kiezen voor eten en drinken, kleding, leuke dingen doen, verjaardagen, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen. Keuzes die effect hebben op ieder gezinslid. Op het moment dat je van weinig geld moet rondkomen merk je pas hoeveel invloed geld op je leven en op je gezin heeft. De training Meer doen met minder poen is bedoeld voor mannen en vrouwen die, samen met hun gezinsleden, rond moeten komen van een klein budget. Meld je aan bij deze training via www.shmparkstad.nl

Training Jonge moedergroep

Ben je tussen de 17 en 27 jaar en ben je moeder of wordt je dat binnenkort? En wil je andere jonge moeders leren kennen, praten over de leuke en minder leuke kanten van het moederschap, meer weten over opvoeding, huisvesting, financiën, relaties, vrije tijd, scholing en werk, creatief en ontspannen bezig zijn. Dan is de Jonge moedergroep iets voor jou!

Neem gerust contact met ons op

U kunt altijd contact met ons opnemen. Zelfs anoniem. Samen bekijken we hoe we uw probleem kunnen oplossen. Wil je anoniem blijven, of zo snel mogelijk geholpen worden? Maak dan gebruik van onze e-mailhulp. Heeft u liever persoonlijk contact? Dan kunt u ook gewoon een afspraak maken. We helpen u dan graag op één van onze locaties.

E-mailhulp

Via e-mail kun je anoniem blijven of zo snel mogelijk geholpen worden. Stuur ons een e-mail en je krijgt binnen drie werkdagen antwoord van een professional.
E-mail

Spreekuren

Soms is het fijn om met iemand te praten. Gewoon met elkaar aan tafel. Als je dat wilt, kun je naar een van onze spreekuren komen. Maak een afspraak via het hoofdkantoor.

Afspraak

 

Alcander Heerlen © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab