» Ik zoek hulp

Ik zoek hulp

Alcander ziet graag dat mensen op een prettige manier kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd. Waar nodig leren wij mensen wat ze zelf kunnen doen om de regie over hun leven te houden of weer terug te krijgen.

Jeugd- en jongerenwerk

Jeugd- en jongerenwerk biedt jongeren een leuke plek om samen te komen met leeftijdsgenoten en gezellige activiteiten te doen. Dat kan in een jongerencentrum of ergens anders, bijvoorbeeld in de wijk. Bij een jongerenwerker kun je terecht als je vragen hebt over alles wat je bezighoudt.

Jeugd- en jongerenwerk

Jeugd en gezin

De basisschool en middelbare school zouden een leuke tijd moeten zijn voor kinderen. Soms zijn er echter twijfels of zorgen over de sociaal emotionele ontwikkeling van een kind. Of heb je als ouder vragen over gezond en veilig opgroeien en opvoeden van je kind.

Jeugd en gezin

Maatschappelijk werk

Iedereen heeft wel eens te maken met kleine of grote problemen. Vaak kun je die zelf oplossen. Of je kunt terecht bij familie of vrienden. Soms biedt dat geen oplossing. Dan kun je een beroep doen op Maatschappelijk werk.

Maatschappelijk werk

Senioren

Gezond oud worden willen we allemaal graag. Maar wat als een en ander wat moeilijker gaat? Bijvoorbeeld qua mobiliteit of eenzaamheid? Hoe word je gezond ouder of waar kun je met vragen over ouder worden terecht?

Senioren

Sociaal Buurtteams

Het Sociaal Buurtteam is voor jong en oud, voor iedereen die in Heerlen ondersteuning of advies nodig heeft op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden, opgroeien of meedoen in de maatschappij.

Sociaal Buurtteams

Sportconsulenten

Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk; jong, oud, man, vrouw, beperkt, onbeperkt. Sport en bewegen levert namelijk een belangrijke bijdrage aan de geestelijke en lichamelijke fitheid. Om de inwoners van Heerlen te stimuleren meer te bewegen, zijn bij Alcander zes sportconsulenten werkzaam.

Sportconsulenten

Schuldhulp

Omgaan met geldzaken lijkt eenvoudig. Toch is dat niet altijd zo. Soms zijn er omstandigheden in iemands leven waardoor men niet meer in staat is om de administratie te ordenen of ontstaan er financiële problemen. 

Hulp bij stress

 

 

Alcander Heerlen © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab