» Ik zoek hulp

Ik zoek hulp

Alcander ziet graag dat mensen op een prettige manier kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd. Waar nodig leren wij mensen wat ze zelf kunnen doen om de regie over hun leven te houden of weer terug te krijgen.

Eenzaamheid

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of verlaten. Het is een gevoel van leegte, verdriet en soms van angst. Iemand met weinig contacten hoeft niet per se eenzaam te zijn. Terwijl iemand die veel mensen om zich heen heeft, zich toch eenzaam kan voelen. Je bent pas eenzaam als je het gemis aan relaties of contacten als negatief ervaart.

Hulp bij eenzaamheid

Geldzaken

Omgaan met geld lijkt eenvoudig. En meestal is het dat ook. Soms leidt het echter tot problemen. We spreken van financiële problemen wanneer het u niet meer lukt om aan uw financiële verplichtingen te voldoen. Wanneer u bijvoorbeeld uw huur, energierekening of verzekeringen niet meer kunt betalen.

Hulp bij geldzaken

Onzekerheid

Onzekerheid is een heel normaal gevoel. Iedereen voelt zich wel eens onzeker. Het wordt echter vervelend als je jezelf anders gaat gedragen dan hoe je in werkelijkheid bent, als je bepaalde dingen -die je misschien wel heel goed kan- niet meer doet, of als je over je onzekerheid begint te piekeren.

Hulp bij onzekerheid

Opvoeden

Veel ouders hebben wel eens zorgen of vragen over de opvoeding. Bijvoorbeeld bij ongehoorzaamheid, agressief gedrag, emotionele problemen, gebrek aan zelfvertrouwen en weerbaarheid, slechte schoolpresetaties, enzovoort. Het is dan ook helemaal niet gek om daarbij wat ondersteuning te zoeken.

Hulp bij opvoeden

Ouder worden

Het aanbod van voorzieningen, regelingen en activiteiten voor senioren is groot. Op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën is er veel mogelijk. Maar de informatie hierover is niet altijd even duidelijk. De ouderenadviseur kan u helpen om antwoord te vinden op uw vraag of een oplossing te vinden voor uw probleem.

Hulp bij ouder worden

Relaties

Er zijn vele soorten relaties. Bijna elke relatie krijgt wel eens met problemen te maken. Er ontstaan ruzies. Je groeit uit elkaar. Veranderingen zetten de relatie onder druk. Een relatiecrisis is echter ook een kans om jezelf te ontwikkelen en de relatie te verdiepen. De weg samen bewandelen gaat met vallen en opstaan.

Hulp bij relaties

Stress

Stress betekent spanning. Het zorgt ervoor dat iemand wegrent als hij achterna wordt gezeten, of op scherp staat als hij iets moeilijks moet doen. Als de dreiging of moeilijke klus voorbij is, keert het lichaam terug naar zijn gewone staat: opluchting. Langdurige stress is ongezond. Er kunnen dan lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan.

Hulp bij stress

 

 

Alcander Heerlen © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab