» Ik zoek hulp » Hulp bij stress » Overspannenheid

Overspannenheid

Iedereen heeft wel eens last van stress. Maar wanneer de stress aanhoudt kun je overspannen raken. Je lichaam reageert dan met allerlei psychische, maar ook lichamelijke symptomen. Je slaapt niet meer, bent snel geprikkeld, krijgt spierpijn of hoofdpijn of barst bij het minst of geringste in huilen uit.

Tips bij overspannenheid

De belangrijkste tip die we je kunnen geven: neem contact op met je huisarts en maak je situatie bespreekbaar!

Herken je de symptomen die overspannenheid beschrijven, neem dan contact op met Alcander. Samen met je contactpersoon bekijken we of er een groepsaanbod is of kan komen met een training die je kunt volgen, of dat je individuele begeleiding kunt krijgen.

Ontspanning

Ga een activiteit doen waar je ontspannen van wordt zoals bijvoorbeeld wandelen met je hond. Een wandeling of een andere ‘ontspannende’ bezigheid kan je helpen weer te ontspannen.

Acceptatie

Accepteer de situatie waarin je zit. Vecht er niet tegen. Besef dat deze je uiteindelijk verder gaat brengen. En prent je vooral in dat je altijd tijd genoeg hebt! Diegene die je onder tijdsdruk zet, ben je gek genoeg vaak zelf.

Bewegen

Bewegen of sporten heeft een positief effect op het verminderen van stress.

Gezond eten

Probeer gezond te eten (schijf van 5) en vermijdt suiker en cafeïne. Deze stoffen stimuleren de aanmaak van het stresshormoon Cortisol.

Luister naar je gevoel

Door te luisteren naar je gevoel, voorkom je onnodige emoties en verminder je stress.

 


Hulp bij overspannenheid

Volg een van onze trainingen

U kunt natuurlijk altijd overwegen een van onze trainingen te volgen. Alcander heeft een breed aanbod van trainingen, zowel individueel als in groepsverband te volgen. Elke training wordt gegeven door een deskundige professional. U vindt vast een training die bij u past!

Training Gelukskunde

Gelukkige mensen voelen zich prettiger, zijn prettiger gezelschap, leren sneller, zijn gezonder en leven langer. Maar is geluk niet iets wat je overkomt? Waar je zelf geen invloed op hebt? Nee, want er is steeds meer bekend over wat geluksfactoren zijn én wat u zelf kunt doen om gelukkiger en succesvoller te zijn. Zo gek is een cursus Gelukskunde dus helemaal niet. De cursus, die bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur, is bedoeld voor vrouwen die samen met andere vrouwen inzicht willen krijgen in hun eigen mogelijkheden om meer positiviteit, tevredenheid en rust in hun leven te brengen.

Training Support@home

Uw gezin staat onder druk door allerlei spanningen. Het opvoeden van kind(eren) valt daardoor zwaar. Het regelen van praktische zaken schiet erbij in. Tijdens zo’n periode kan een maatje van Support@home een welkome ondersteuning voor u zijn. Support@home richt zich op gezinnen met kinderen van 0 – 12 jaar die voor een bepaalde periode ondersteuning kunnen gebruiken. Misschien heeft u het gevoel dat u er alleen voor staat. Support@home helpt u dan om te voorkomen dat kleine problemen in uw gezin uitgroeien tot grote problemen. Een maatje van Support@home ondersteunt u en uw gezin voor langere tijd. U geeft zelf aan waar u graag hulp bij wilt hebben.

Training Piep zei de muis

De training Piep zei de muis is bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar, die extra steun nodig hebben omdat er thuis of in hun omgeving veel stress en spanningen zijn. Soms weten kinderen zich geen raad met bepaalde situaties. U kunt daarbij denken aan een ouder die ernstig ziek of depressief is, ouders die gaan scheiden, als er veel ruzie of geweld is in het gezin, er overlijdt iemand of een broertje of zusje is ernstig ziek. Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten praat Piep de muis, een handpop, over alles wat hij meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen met hem een oplossing te bedenken voor zijn probleem. Naast de bijeenkomsten voor de kinderen zijn er ook vijf bijeenkomsten voor ouders.

Neem gerust contact met ons op

U kunt altijd contact met ons opnemen. Zelfs anoniem. Samen bekijken we hoe we uw probleem kunnen oplossen. Wil je anoniem blijven, of zo snel mogelijk geholpen worden? Maak dan gebruik van onze e-mailhulp. Heeft u liever persoonlijk contact? Dan kunt u ook gewoon een afspraak maken. We helpen u dan graag op één van onze locaties.

E-mailhulp

Via e-mail kun je anoniem blijven of zo snel mogelijk geholpen worden. Stuur ons een e-mail en je krijgt binnen drie werkdagen antwoord van een professional.
E-mail

Spreekuren

Soms is het fijn om met iemand te praten. Gewoon met elkaar aan tafel. Als je dat wilt, kun je naar een van onze spreekuren komen. Maak een afspraak via het hoofdkantoor.

Afspraak

Alcander Heerlen © 2015 - Creatief ontwerp door Marc Bijl - Technische realisatie door Xlab